Etkinlikler

Sivil Hava Ulat覺rma 襤letmecilii Örencilerimiz  SHGM onayl覺 ilk sertifikalar覺n覺 ald覺lar.

Örencilerimiz bu sertifikalarla yaz dönemi stajlar覺nda fark yaratacaklard覺r.

Tüm ögrencilerimize baar覺lar dileriz.

Üniversitemizin Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulat覺rma 襤letmecilii Program覺, Ulat覺rma, Denizcilik ve Haberleme Bakanl覺覺 Sivil Havac覺l覺k Genel Müdürlüünce “Yük Kontrolü ve Denge, Haberleme, Birim Yükleme Gereçlerinin Kontrolü, Meteoroloji, Uçu Plan覺 襤lemleri, Slot ve Permi 襤lemleri, Yer Slotu Takibi, Marshalling, Ramp Emniyeti ve Apron Kurallar覺, Ramp Yükleme Boaltma, Kargo 襤lemleri, Yolcu Hizmetleri, Engelli Yolcular覺n 襤lemleri ve Transferi, Kay覺p Eya, Havayolu 襤letmecilii, Terminal Hizmetleri ve 襤letmecilii, Havac覺l覺kta 襤nsan Faktörü ile Emniyet Yönetim Sistemi” konular覺nda  yetkilendirilmitir.

SAB襤HA GÖKÇEN HAVAL襤MANI GEZ襤S襤

Sivil Hava Ulat覺rma 襤letmecilii Program覺 1.s覺n覺f örencilerinin kat覺l覺m覺yla, 22 Kas覺m 2016 tarihinde, Sabiha Gökçen Havaliman覺’na bir gezi düzenledik. Öretim Görevlilerinden Özlem Çapan Özeren ve Levent Kaya’n覺n eliinde gerçekleen etkinliimize Pegasus Havayollar覺 ev sahiplii yapt覺.

Havaliman覺ndaki çal覺ma alanlar覺n覺n tan覺t覺lmas覺n覺 ve hizmet sürecinin yerinde görülmesi amac覺n覺 ta覺yan ziyaretimiz, Pegasus Havayollar覺 yöneticilerinin çok iyi organize edilmi planlamalar覺 ve çal覺anlar覺n覺n destei sayesinde kusursuz bir ekilde gerçekleti. Gezimiz; uçaklar覺n hizmet ald覺覺 apronun ve  yer hizmeti ekipmanlar覺n tan覺t覺m覺, bir uçak operasyonun batan sona izlenmesi, çal覺ma ofislerine gidilmesi ve terminal  hizmetlerinin gözlemlenmesi eklinde dört aamada yürütüldü.

Örencilerimiz eitimini ald覺klar覺 hizmetlerle ilgili merak ettiklerini sorup örenebilecekleri profesyonellerle bulutular. 襤stihdam olanaklar覺 için kendilerinden beklenen yetkinlikleri, okulun kazand覺rd覺覺 beceri ve bilginin i hayat覺ndaki kar覺l覺klar覺n覺 bizzat o iin uzmanlar覺ndan dinlediler.