Süreyyapaşa Meslek Hastalıkları Hastanesi Teknik Gezisi

İstanbul Süreyyapaşa’da bulunan Meslek Hastalıkları Hastanesi[*]’ne İş Sağlığı ve Güvenliği programı 1. ve 2. sınıf öğrencileri ile Tıbbi Görüntüleme Teknikleri Programı 2. sınıf öğrencileri ile beraber bir teknik gezi düzenlenmiştir. Geziye Öğr. Gör. Mustafa Kösem ve Öğr. Gör. Ali Kemal Eyüboğlu eşlik etmiştir.

Gezi Meslek Hastanesi doktorlarından Özkan Kaan KARADAĞ tarafından yönlendirilmiştir. Gezide ilk olarak Tıbbi Görüntüleme Uzmanları ve İş sağlığı ve Güvenliği Uzmanlarının meslek hayatlarında karşılaşabilecekleri risklere dair bir sohbet yapılmıştır. Ardından Hastaneler ve Sağlık sektörüne dair mesleki riskler, son olarak da İşyeri Hekimi ve İşyeri Hemşiresi ne iş yapar konusu konusu konuşuldu. Bu uzun ve verimli mesleki sohbetin ardından laboratuvar gezileri yaptık.

Özkan Bey şöförler için ve özel mesleki beceriler gerektiren işler için kullanılan psikososyal risklerin uygulandığı laboratuvarları tanıttı. Tozlu ortamlar gibi zor ortamlar için çalışandan istenmesi gereken solunum testi ve benzeri testler hakkında bilgilendik. Bir sonraki laboratuvar çalışanların çalışma ortamı ölçümlerine dair testlerin yapıldığı test laboratuvarı idi. Burada hangi maddelerin ortamdaki varlığınının hangi yöntemler ile izlenebildiği konusunda bilgilendik.

Son olarak da sıcak metallerin işlendiği bir preste çalışan ve ağır kaldırma, sıcağa maruziyet ve maden tozu soluma sebepleriyle mesleki maruziyet yaşayan bir hasta ile sohbet edildi.

[*] http://www.imhh.gov.tr/